علائم سرطان پانکراس و راه های درمان آن

Wiki Article

چه نشانه هایی می تواند حاکی از ابتلا به سرطان لوزالمعده باشد؟ تشخیص این بیماری چگونه صورت می گیرد؟ آیا راهی برای درمان قطعی این نوع سرطان وجود دارد؟ این ها پرسش هایی هستند که ذهن بسیاری از افرادی را که خود یا یکی از نزدیکانشان با خطر ابتلا به این بیماری مواجه اند، به خود مشغول می کند. در ادامه به بررسی کامل علائم، تشخیص و روش های درمانی سرطان لوزالمعده خواهیم پرداخت.

اگر علائمی مانند آنچه در ادامه ذکر می شود را در خود مشاهده می کنید یا سابقه خانوادگی سرطان لوزالمعده در خانواده تان وجود دارد، بهتر است در اسرع وقت به متخصص بیماری های گوارش مراجعه کنید و در مورد نگرانی های خود با او صحبت نمایید. تشخیص و درمان این بیماری نیازمند همکاری تیمی از متخصصان گوارش و پزشکان فوق تخصص سرطان است.

سرطان لوزالمعده یا سرطان پانکراس چیست؟


لوزالمعده یکی از اندام های مهم دستگاه گوارش است که به همراه کیسه صفرا در فرایند هضم غذا ایفای نقش می کند. با بروز تغییرات ژنتیکی در دی ان ای (DNA) سلول های لوزالمعده، این سلول ها به صورت غیرقابل کنترلی تکثیر شده و بدون وقفه به حیات خود ادامه می دهند. تجمع این سلول های سرطانی منجر به تشکیل تومور در لوزالمعده می شود.

اگر این نوع سرطان درمان نشود، به سرعت به بافت های اطراف و رگ های خونی سرایت کرده و گسترش می یابد. تشخیص زودهنگام سرطان لوزالمعده به دلیل عدم وجود علائم واضح در مراحل اولیه بسیار دشوار است. با این حال، افرادی که دارای کیست در لوزالمعده هستند یا سابقه خانوادگی سرطان لوزالمعده در آن ها وجود دارد، باید تحت غربالگری منظم قرار گیرند.

بروز تغییرات ژنتیکی در دی ان ای (DNA) سلول های لوزالمعده، این سلول ها به صورت غیرقابل کنترلی تکثیر شده و بدون وقفه به حیات خود ادامه می دهند. تجمع این سلول های سرطانی منجر به تشکیل تومور در لوزالمعده می شود.

علائم سرطان لوزالمعده چیست؟



علائم سرطان لوزالمعده چیست؟


سرطان لوزالمعده اغلب به عنوان یک “قاتل خاموش” شناخته می شود، زیرا علائم آن معمولاً تا مراحل پیشرفته بیماری بروز پیدا نمی کند. مشاهده هر یک از علائم زیر لزوماً به معنای ابتلا به سرطان لوزالمعده نیست، چرا که این علائم امکان دارد در سایر بیماری ها نیز مشاهده شود. با این حال، آشنایی با علائم زیر می تواند در تشخیص زودهنگام بیماری مؤثر باشد.

سرطان لوزالمعده اغلب به عنوان یک “قاتل خاموش” شناخته می شود، چرا که علائم آن معمولاً تا مراحل پیشرفته این بیماری خود را نشان نمی دهند.

۱. علائم سرطان لوزالمعده


نشانه های سرطان لوزالمعده بسیار متنوع اند. برخی از علائم زیر ممکن است نشان دهنده ی وجود این بیماری خطرناک باشند:


Pancreatic cancer symptoms may include:






نوشته های مشابه





  • ورم معده؛ علائم، تشخیص و درمان آن

    ورم معده؛ علائم، تشخیص و درمان آن



  • چه خوراکی هایی برای رفلاکس معده مضر است ؟

    چه خوراکی هایی برای رفلاکس معده مضر است ؟






Jaundice (yellowing of your skin).


Dark urine (pee).


Light-colored stool (poop).


Upper abdominal pain.


Middle back pain.


Fatigue.


Itchy skin.


Nausea and vomiting.



clevelandclinic

۲. علائم سرطان لوزالمعده پیشرفته


اگر سرطان به سایر قسمت های بدن گسترش پیدا کند، علائم جدیدی بر اساس ناحیه ی درگیر ظاهر می شود. برخی از علائم نادرتر شامل موارد زیر است:

از سرطان لوزالمعده عموماً به عنوان “بیماری خاموش” یاد می شود چرا که علائم آن تا مراحل پیشرفته خود را نشان نمی دهند.

۳. علائم سرطان پانکراس در آزمایش خون


در بسیاری از موارد، زردی اولین علامتی است که فرد را به پزشک مراجعه می دهد. آزمایش های خون نشان دهنده  اختلال در عملکرد کبد و افزایش سطح آنزیم CA 19-9 (اندازه ی طبیعی آن در آزمایش خون بین ۰ و ۳۷ U/mL است) از جمله آزمایش هایی هستند که می تواند نشان دهنده ی وجود سرطان لوزالمعده باشند. در سرطان پانکراس سطوح این آنزیم به میزان قابل توجهی افزایش می یابد.

۴. نشانه های تومور خوش خیم لوزالمعده


بیماری سرطان لوزالمعده اغلب خاموش و بدون علامت است و نشانه های آن معمولاً در مراحل پایانی بیماری ظاهر می شوند. بیشتر تومورهای لوزالمعده تا مراحل پیشرفته علائمی ندارند و تشخیص بیماری در این مرحله دشوار است. در مقابل، تومورهای خوش خیم ممکن است در مراحل اولیه خود را نشان دهند و با جراحی قابل برداشت باشند.

۵. نشانه های سرطان پیشرفته لوزالمعده


بعضی از نشانه های رایج سرطان لوزالمعده در مراحل پیشرفته عبارتند از:

تجمع مایع و آب آوردن شکم در سرطان پانکراس کبد


یکی از عوارض جدی سرطان پانکراس متاستاز به کبد در مراحل پیشرفته، تجمع مایع در شکم و آب آوردن شکم است. این اتفاق معمولاً زمانی رخ می دهد که سرطان به کبد گسترش یافته باشد. تجمع مایع در شکم نشان دهنده پیشرفت بیماری و وخامت شرایط بیمار است.

۶. علائم سرطان پانکراس در زنان (علائم سرطان لوزالمعده در زنان)


سرطان لوزالمعده در زنان و مردان نشانه های یکسانی ایجاد می کند. از جمله این علائم می توان به تب، زردی پوست و چشم ها، خستگی مفرط، کاهش اشتها و کاهش وزن اشاره کرد.

در صورت مشاهده علائم سرطان لوزالمعده به کدام پزشک مراجعه کنیم؟


معمولاً سرطان لوزالمعده در مراحل پیشرفته و پایانی خود را نشان می دهد. به همین دلیل، اغلب اوقات زمانی برای درمان آن اقدام می شود که دیگر فرصت زیادی برای بهبودی باقی نمانده است. در این شرایط، بهترین گزینه مراجعه به پزشک متخصص سرطان یا همان انکولوژیست است. اما اگر سرطان در مراحل اولیه تشخیص داده شود و شما به صورت دوره ای برای چکاپ به پزشک متخصص گوارش مراجعه کنید، ممکن است این بیماری شناسایی شود و برای درمان به متخصص سرطان ارجاع داده علائم سرطان پانکراس و راه های درمان آن شوید.

دلیل بروز سرطان لوزالمعده چیست؟



دلیل بروز سرطان لوزالمعده چیست؟


دلایل دقیق بروز سرطان لوزالمعده بسیار متنوع و پیچیده هستند. سرطان زمانی رخ می دهد که سلول های بدن دچار تغییرات ژنتیکی می شوند و به طور غیرقابل کنترلی رشد می کنند. اما اینکه چرا این تغییرات ژنتیکی در سلول های لوزالمعده رخ می دهد، هنوز به طور کامل مشخص نیست. عوامل مختلفی می توانند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهند که به آن ها عوامل خطر گفته می شود. دانشمندان معتقدند که ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی در بروز سرطان لوزالمعده نقش دارند.

۱. عوامل خطر قابل تغییر


بر اساس وب سایت معتبر پزشکی webMD، عواملی که می توانند خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده را تحت تأثیر قرار دهند و با تغییر سبک زندگی قابل کاهش هستند، عبارتند از:

توجه: ترک سیگار یکی از موثرترین راه ها برای کاهش خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده است.

۲. عوامل خطر ذاتی و تغییرناپذیر


به گفته  متخصصان mayoclinic، عواملی که خارج از کنترل ما هستند و خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده را افزایش میدهند، شامل موارد زیر می باشند:

۳. سندرم های ژنتیکی


تغییرات ژنتیکی که از والدین به فرزندان انتقال می یابد، می توانند باعث بروز سرطان لوزالمعده شوند. این تغییرات ژنتیکی حدود ۱۰ درصد از موارد سرطان لوزالمعده را تشکیل می دهند. گاهی اوقات، این تغییرات ژنتیکی منجر به سندرم هایی می شوند که علاوه بر سرطان لوزالمعده، خطر ابتلا به سرطان های دیگر را نیز افزایش می دهند. این سندرم ها با انجام آزمایش های ژنتیکی قابل تشخیص هستند. برخی از این سندرم ها عبارتند از:

۴. تاثیر شیوه زندگی بر ابتلا به سرطان لوزالمعده


در بسیاری از موارد، طول عمر افرادی که به سرطان پانکراس مبتلا هستند، به سبک زندگی شان وابسته است. بر اساس گزارش cancer.org، برخی از عوامل موثر عبارتند از:

Report this wiki page